0527 – 23 11 61 info@osteomaat.nl

Osteopathie voor baby’s

 

De babytijd: een roze wolk. Helaas ervaart niet iedereen die periode als rozengeur en maneschijn. Bijvoorbeeld als je kindje veel huilt, spuugt of pijn heeft. De bevalling kan hiervan de oorzaak zijn. Ook kan een val, zoals van een commode, klachten geven. Met slechts een paar osteopathie-behandelingen kan je kindje weer goed in z’n vel komen te zitten. En zo kun jij weer genieten van je roze wolk.

Bevalling als zondebok
Bij baby’s blijkt het probleem vaak terug te voeren naar de bevalling. In de laatste weken van de zwangerschap en tijdens de bevalling komt er meer druk op het hoofd. Deze druk is belangrijk voor de stimulering van het zenuwstelsel. Doordat een babylichaam flexibel is, kan het hier goed van herstellen. In bijzondere situaties is dat herstel niet vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld na een te snelle of langdurige bevalling, bij een bevalling na stuitligging, een keizersnede of na een bevalling met vacuüm- of tangverlossing.

Oplossing voor huilbaby’s
Als je baby overmatig huilt, is er vaak meer aan de hand. ‘Als osteopaat zie ik veel baby’s met slaapproblemen, darmkrampjes, problemen met zuigen of slikken, refluxklachten, ademhalingsproblemen, overstrekken of het hebben van een voorkeurshouding. Vaak zijn deze het gevolg van een zware bevalling.

Onderzoek en behandeling
Allereerst wil de osteopaat informatie over de zwangerschap en bevalling. Hieruit kan de osteopaat afleiden waar de oorzaak van het probleem ligt en welke gebieden vooral aandacht nodig hebben. De behandeling bestaat uit zachte mobilisatietechnieken, vooral van de schedel-nek, wervelkolom, borstkas en het middenrif. Door de behandeling komt de normale ontwikkeling van de baby weer op gang en gaat de ‘uitrijping’ verder.

Geen verwijsbrief nodig
Voor een osteopathie-behandeling heb je geen verwijsbrief nodig. Zorgverzekeraars vergoeden deze therapievorm vanuit de aanvullende verzekering.