0527 – 23 11 61 info@osteomaat.nl

Wat is Osteopathie?

 

Osteopathie gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam één geheel is dat het bestaat uit verschillende systemen. In een gezond lichaam houden die systemen elkaar in evenwicht. Raakt dit evenwicht verstoord, dan reageert het lichaam hierop met een aanpassing: een nieuw evenwicht. Dit nieuwe evenwicht is dus niet het oorspronkelijke evenwicht. Dit proces kan zich zo enkele malen herhalen totdat het lichaam zich niet meer kan aanpassen. Er ontstaan ‘blokkades’, waardoor er problemen/klachten optreden.

 

Het lichaam kan zichzelf niet meer herstellen en er hulp is nodig.

 

In de dergelijke gevallen kan de osteopaat u helpen. De osteopaat analyseert aan de hand van een uitgebreid onderzoek, hoe de ‘klachtenketen’ is opgebouwd. Op basis van het onderzoek behandeld de osteopaat, middels ‘zachte’ manuele technieken, met als doel de blokkades te verhelpen, waardoor uw lichaam zichzelf weer kan herstellen.

Voor welke klachten/problemen kunt u terecht bij een osteopaat en wat zijn de behandelindicaties?

Vaak wordt de vraag gesteld: “Met welke klachten/problemen kan men terecht bij een osteopaat?”. We zullen proberen aan de hand van een overzicht van problemen u een idee te geven. We zijn hierbij niet volledig, maar u krijgt wel een beter beeld waarvoor u bij een osteopaat terecht kunt.

We maken een onderverdeling in problemen/klachten bij: